Simply Images © 2009 - 2011 • 

 

 

 

Fortællinger

Fortællinger er historier om skæve skud, gode fotooplevelser og nyttige erfaringer.

 

Fotografering er langt hen ad vejen et spørgsmål om håndværk og god planlægning. Ja, ja - det kan også blive til kunst - men det kræver endnu mere planlægning og en god portion kreativitet. Med jævne mellemrum bliver selv den bedste planlægning væltet af virkelighedens uforudsigelighed, og fingrene kæmper forgæves mod tiden og knapperne på kameraet. Muligheden for et pletskud opstår og forsvinder ofte på et splitsekund ...

 

 

Oktober 2009

Musen i kassen

Og om at sparke til noget hårdt, når noget ikke lykkes ...

 

 

"Øh, hej - jeg har skam ikke gjort noget galt - jeg kan sagtens forklare ...."

 

Et herligt motiv, ikke? Tjah, dyrets udtryk er i hvert fald ubetaleligt. Omgivelserne kunne måske være kønnere end en plantekasse af flamingo, men den er nu en del af historien. Og du kan næsten ikke se, at der er et lille problem, vel? Det er der, men i skærmopløsning kan man fristes til at glemme, at det er der. Skarpheden kunne være en tand bedre for at være helt perfekt til print i mere end lommeformat.

 

Historien bag motivet er denne: Vi havde gjort forårsrent i drivhuset og stablet plantekasserne op ad husmuren, så de kunne tørre. Pludselig dukkede den her lille nysgerrige fætter op. Den kravlede adræt op ad væggen og begav sig ud på en plantekasse for at undersøge, hvad det nu var for en ting, der var dukket op. Med musens sikre sans for huller og hvad de kan bruges til, forsvandt den ned i kassen. Og hvad gør fotografen så midt i forårsrengøringen? Skubber lidt til låget, så det dækker hullet og vræler: "MIT KAMERA! JEG MÅ HA' MIT KAMERA!"

 

Kameraet var monteret med en telezoom, men det måtte være som det var. Efter endelig at være bevæbnet, skubber jeg forsigtigt til låget og bakker som en gal for ikke at skræmme dyret til at blive nede i kassen eller spurte afsted med lynets hast. Musehaler på vej ud af et billede har jeg en del ekspemplarer af. Men her nåede jeg vist knapt udenfor objektivets "nærgrænse", før fyren dukkede op. Så øv, øv, øv, det blev en kende uskarpt, men jeg holder alligevel så meget af det lille betuttede fjæs, at billedet får lov til at blive i mit album.

 

I en tid sparkede jeg til en sten og sagde "ØV", hver gang jeg så billedet, men nu nøjes jeg med at se det på skærmen ... og næste gang husker jeg at bakke et skridt mere.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

Andre fortællinger

 

 

• Man skyder da frøer»

Ja, i Randers Regnskov gør man - i hvert fald med kamera.

Læs mere ...

 

 

• Når vinteren strenges ...

Om dyr, der kommer tæt på i vinterkulden Læs mere ...

 

 

• Indendørs sysler»

Om at finde indendørs mulighder for udvikling, når vejret ikke arter sig. Læs mere ...

 

• Tæt på vintervejret»

Om at se det små i det store, når vintervejret kommer tæt på. Læs mere ...

 

 

 

• Når køerne vælter og girafferne slås

Om at tro, at man kender sine motiver og om at vælge sine lukkertider med omhu.

Læs mere ...

 

 

©Hvor ikke andet er angivet, er tekst, layout, grafik og foto af Rikke Folkersen